Pregătire educațională pentru copiii defavorizați din Cojasca

Asociația Edusfera implementează proiectul „Centrul de Pregătire Educațională Remedială Cojasca” în comuna cea mai afectată de sărăcie din județul Dambovița. Scopul proiectului este de a îmbunătăți rezultatele la Evaluarea Națională pentru 40 de copii din familii defavorizate, în risc de abandon școlar din img_5276cauza sărăciei, copii cu dizabilități și copii de etnie romă.

De asemenea, în cadrul proiectului, 10 cadre didactice din cele 3 școli din comuna Cojasca vor beneficia de cursuri ce vizează îmbunătățirea practicilor pedagogice.

Coordonat de Bogdan Urlan, angajat Orange, proiectul va asigura 24 de cursuri remediale (matematică și limba română) pentru elevii cu dificultăți de învățare din clasele a VI-a și a VII-a, în vederea pregătirii lor pentru Evaluarea Națională. Costul proiectului este de 35.080 RON, din care contribuția Fundației Orange este în valoare de 31.080 RON și este finanţat în cadrul concursului „Susţine un ONG!” ediția 2017, prin care Fundaţia Orange oferă anual fonduri pentru proiecte coordonate de angajaţi ai Orange România.

Cojasca este comuna cea mai afectată de sărăcie din județul Dambovița, rata sărăciei fiind de 58%, una dintre cele mai mari rate din țară. Din cauza numărului mare de copii înscriși în fiecare climg_5285asă, precum și din cauza programelor școlare încărcate, mulți dintre elevii din Cojasca întâmpină dificultăți de învățare, iar golurile în pregătirea acestora se adâncesc pe măsură ce se apropie de clasa a VIII-a și de Evaluarea Națională. Familiile cu un nivel educațional scăzut nu reușesc să își sprijine copiii pentru ca aceștia să aibă succes la școală.

Prin intermediul proiectului „Centrul de Pregătire Educațională Remedială Cojasca” vor fi selectați 40 de copii cu risc crescut de abandon școlar, ce provin din familii defavorizate, care vor beneficia de evaluări individuale la matematică și limba română, planuri de învățare personalizate (lecții săptămânale de câte 2 ore pentru fiecare materie, efectuate în zilele de sâmbătă în școala din localitate). Copiii participanți la activitățile educaționale vor fi încurajați să nu abandoneze școala și să devină cetățeni activi ce vor contribui la rândul lor la dezvoltarea economică a zonei. educația este metoda cea mai eficientă de a dezvolta comunitățile și de a combate sărăcia.

“Schimbarea viitorului copiilor noștri este o datorie a fiecăruia dintre noi, cei care am avut șansa să beneficiem de suport în educație la momentul oportun. Suntem datori comunității noastre cu cel puțin un destin schimbat. Sper ca acest proiect susținut de Fundația Orange să atingă acest ideal și să urmeze și alte proiecte în care să ne implicăm cât mai mulți. Alături de mine în acest demers au participat oameni cu care împărtășesc aceleași valori: Tincuța Apăteanu (Fundația Edusfera), Diana David și Eliza Mihailescu (Orange România).”, a spus Bogdan Urlan-manager de proiect.

Proiectul câștigător al concursului Susține un ONG! a fost ales de către un comitet de selecţie format din: Andreea Giuclea – jurnalist Decât o Revistă , Horia Brenciu – cântăreț, entertainer și prezentator TV HB Media Entertainment, Mihai Dobrovolschi– fondator Radio Guerrilla , Cristian Pațachia-Sultănoiu – Development & Innovation Manager Orange România și Amalia Fodor – Director Executiv Fundaţia Orange.

 ______________________

Despre Asociația Edusfera

Asociaţia Edusfera a fost înfiinţată în anul 2012, cu misiunea de a susţine accesul copiilor si tinerilor romani la o educaţie de calitate, prin dezvoltarea de programe în domeniul educaţiei. Asociaţia Edusfera promovează importanţa educaţiei în combaterea sărăciei și a excluziunii sociale..

 

Despre Fundaţia Orange

Fundaţia Orange este o organ izaţie non-profit care se implică în viaţa comunităţii prin realizarea de proiecte filantropice menite să aducă schimbări pozitive în viaţa persoanelor dezavantajate. Fundaţia Orange dezvoltă proiecte de sănătate, educaţie, cultură în beneficiul persoanelor cu deficienţe de vedere şi/sau de auz şi de educaţie digitală pentru copii din zone defavorizate, în scopul integrării lor sociale.
Pentru mai multe informaţii vă rugăm vizitaţi www.fundatiaorange.ro.

 

Leave a Comment