Ce facem

Asociatia Edusfera este o organizatie neguvernamentala ce are ca misiune sustinerea accesului la o educatie de calitate al copiilor si tinerilor romani, prin dezvoltarea de programe in domeniul educatiei. Asociatia Edusfera promoveaza importanta educatiei in domeniul stiintelor si tehnologiei.

 

PROIECTE:

Digital Kidslogo-digital-kids

Tehnologia joaca un rol din ce in ce mai important in societatea noastra. Fie ca este vorba de industrii creative, IT, cercetare sau jurnalism, joburile viitorului vor solicita abilitati digitale.

Digital Kids vine in intampinarea acestor nevoi si ofera cursuri de programare pentru copii intre 8 si 14 ani. Dupa parcurgerea celor 3 niveluri ale programului, copiii pot dezvolta pagini web, aplicatii pentru mobil sau propriile jocuri, totul intr-un mod distractiv si interactiv!

Acoperim subiecte variate, de la web design, dezvoltare de aplicatii, editare video, imbinate cu elemente de siguranta pe internet, retele colaborative si open software.

Cursurile noastre ii ajuta pe copii sa aiba mai mult succes la scoala, pentru ca le oferim resurse educationale pentru ca ei sa poata indentifica informatiile cu adevarat relevante si sa poata realiza prezentari intr-un mod cu totul original.

Cursurile sunt concepute special pentru copii si adolescenti si acopera toate nivelurile – de la incepatori care nu au mai avut acces la cursuri IT sau de programare, pana la avansati care trebuie doar sa isi rafineze cunostintele. Oferim o sesiune initiala de evaluare gratuita pentru a sti exact la ce nivel este copilul.

Cursurile sunt organizate in zilele de sambata si duminica, la Impact Hub Bucharest, str. Halelor nr. 5 (zona Unirii) si la Centrul Britanica (b-dul Ferdinand 126A), fiecare sesiune avand o durata de 2 ore.

Pentru mai multe informatii accesati site-ul http://digitalkids.ro/.

 

Junior IT Club powered by Atos

Atos România a decis să susțină înființarea de cluburi IT în școli din  Romania, cu intenția de a iniția un proiect național pentru promovarea educației în domeniul IT în toate școlile din România. Proiectul este derulat in parteneriat cu Asociatia Edusfera.

Grupul țintă vizat este reprezentat de către elevii de gimnaziu (clasele V-VIII) din intreaga tara. Primele 20 de cluburi IT au fost inființate in Timișoara si București.

Proiectul este fundamentat pe o nevoie reală, identificată în sistemul educațional românesc: la nivelul invatamantului preuniversitar, programarea este învățată doar în câteva școli (curs opțional) și în liceele de profil (mate-info).

In unele tari din Uniunea Europeana, cursurile de programare au început să fie introduse în curriculum, în trunchiul comun (obligatorii pentru toți elevii) chiar de la 6 – 7 ani (Estonia, UK) iar recomandarile Comisiei Europene accentueaza nevoia dezvoltarii abilitatilor digitale in randul noilor generatii si includerea unor astfel de cursuri in sistemul educational formal.

Potrivit Raportul Agendei Digitale pentru Europa, 41% dintre romani nu stiu sa foloseasca un calculator, iar 42% din romani n-au folosit Internetul niciodata, dublu fata de media Uniunii Europene. Peste 80 la suta din angajatii romani nu au competentele digitale solicitate de catre angajatori.

Pe de altă parte, în timp ce peste 25% dintre tinerii absolveți nu își găsesc un loc de muncă, totuși firmele care activează în domeniul IT au dificultăți în a identifica candidați potriviți, cererea de forță de muncă în domeniul IT fiind de 3 ori mai mare decât oferta.

Educatie remediala pentru copiii din Cojasca

Proiectul „Educatie remediala pentru copiii din Cojasca” dezvoltat de catre Asociatia Edusfera in parteneriat cu Fan Courier isi propune sa asigure cursuri remediale (matematica si limba romana) pentru 40 de copii defavorizati din Comuna Cojasca, judetul Dambovita.

Proiectul se va derula in perioada ianuarie – iunie 2017.

Vor fi selectati 40 de copii (20 de fete si 20 de baieti) in clasele a VI-a si a VII-a in vederea mai bunei lor pregatiri pentru Evaluarea Nationala (care se sustine dupa terminarea clasei a VIII-a).

Scopul proiectului este de a identifica lacunele din pregatirea formala a celor 40 de copii, de a efectua evaluari complete si individuale la cele 2 materii si de a implementa planuri de invatare personalizate (lectii saptamanale de cate 2 ore pentru fiecare materie, efectuate in zilele de sambata in scoala din localitate). Vor fi selectati copii din familii defavorizate si care au rezultate scolare scazute.

 

Concursul Digital Kids

bufnita_text-2Concursul Digital Kids are ca scop identificarea, premierea, promovarea si motivarea copiilor si adolescentilor pasionati de tehnologie si robotica. Concursul Digital Kids este o competitie in care se pot inscrie copiii cu varste cuprinse intre 8 si 14 ani din Romania. Participantii se pot inscrie in competitie la una din urmatoarele categorii: Jocuri, Aplicatii pentru scoala, Utilitare, Roboti si Multimedia.

 

Aplicatii ale matematicii in grafica digitala

Asociatia Edusfera organizeaza cursul „Aplicatii ale matematicii in grafica digitala”, un curs unic si inovativ adresat pasionatilor de matematica intre 12 si 14 ani.

Dezvoltat de catre Roxana Draganoiu, cursul are la baza o metoda inovatoare de studiu al matematicii prin reprezentarea grafica intr-un limbaj de programare. Cursul are rolul de a transmite elevilor dragostea de matematica si programare, de a le oferi o motivatie sa le invete si de a facilita intelegerea acestora printr-o metoda distractiva. Prin metoda grafica, invatarea matematicii si a programarii nu mai reprezinta un scop in sine, ci devine un mijloc, elevul ajungand astfel sa le invete in joaca. Rolul sau este de a dezvolta inteligenta copiilor, de a imbunatati performantele scolare si de a-i invata pe elevi sa gandeasca matematica in mod grafic.

Inscrierile se fac la contact@edusfera.ro

 

Educația – cheia dezvoltarii comunei Cojasca

cojascaProiectul “Educatia – cheia dezvoltarii comunei Cojasca” este finantat prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul fondului ONG in Romania si isi propune sa contribuie la dezvoltarea socio-economica a comunei Cojasca, la imbunatatirea relatiilor inter-etnice precum si la dezvoltarea oportunitatilor educationale pentru copiii si tinerii romi si ne-romi.
Vor fi desfasurate ateliere IT si limba engleza pentru 50 de copii romi si ne-romi, sesiuni de consiliere vocationala pentru 20 de tineri intre 14 si 16 ani, doua workshopuri de managementul de proiect pentru 20 de participanti intre 18 si 65 de ani (10 femei si 10 barbati), masa rotunda cu cel putin 25 de membri ai comunitatii (romi şi ne-romi, cu echilibru de gen) pe teme legate de identificarea problemelor locale si solutiilor pentru aceste probleme.

Comments are closed.