Petitie 6% pentru educatie

21

Legea Educatiei Nationale nr.1/2011 prevede alocarea a 6% din produsul intern brut pentru finantarea educatiei nationale, iar pentru activitatea de cercetare stiintifica alocarea a minimum 1% din produsul intern brut al anului respectiv.

In acelasi timp, Pactul National pentru Educatie, semnat in 2008 de catre toti liderii partidelor politice reprezentate in Parlament prevede asigurarea în perioda 2008-2013, din alocarea bugetară anuală, a minimum 6% din PIB pentru educaţie şi a minimum 1% pentru cercetare, pentru a aşeza sistemele de educaţie şi de cercetare pe o temelie financiară solidă.

Semnatarii declara: „Garantăm familiilor, elevilor şi profesorilor că regulile sistemului de educaţie nu se vor schimba de la an la an, că acesta va fi finanţat constant în funcţie de obiective clare şi asumate transparent, de rezultate şi indicatori de performanţă stabiliţi clar şi distinct pentru fiecare nivel de educaţie. Garantăm, de asemenea, depolitizarea şi profesionalizarea managementului instituţiilor de educaţie şi de cercetare.”

Si totusi, in anul 2012 educatia a primit doar 3,64% din PIB!

Daca esti de acord cu alocarea a 6% din PIB pentru educatie, semneaza aici!

TEXTUL PETITIEI

 

Leave a Comment