DNA Day, sarbatorita pentru prima data si in Romania

DNA StrandsCu ocazia implinirii a 60 de ani de la descoperirea ADN-ului, Societatea Romana de Genetica Medicala, Reteaua Nationala de Medicina Legala si Asociatia Edusfera organizeaza seria de evenimente DNA Day.

Primul eveniment se va desfasura pe 1 martie, la Biblioteca Nationala a Romaniei, in intervalul 12.00 -19.00. Sunt asteptati elevii din clasele I-XII impreuna cu parintii si profesorii lor.
Participantii la eveniment vor obtine instructiunile pentru a se inscrie in competitia europeana si in cea nationala, avand sansa de a afla informatii despre genetica, de a participa la workshopuri si activitati educationale. Partenerii proiectului: British Council, Jukava, 4CAREER si Oksana vor organiza workshop-uri, activitati si concursuri pe teme de genetica, stiinte si educatie nonformala.

Pentru a marca sarbatoarea internationala DNA Day, Societatea Europeana de Genetica Umana lanseaza anual un concurs de eseuri pentru elevii de liceu. In 2013, Romania ia parte la aceasta competitie pentru prima data. Pentru a participa la competitia la nivel de liceu, participantii trebuie sa redacteze un eseu de 750 de cuvinte, pe una din temele lansate de Societatea Europeana de Genetica Umana.Data limita de inscriere a eseurilor este 15 martie 2013, urmand ca anuntarea castigatorilor sa fie facuta in cadrul Galei DNA Day din 26-27 aprilie.

Premiile nationale sunt in valoare de totala de peste 6.500 RON.

“Educatia in domeniul stiintelor si tehnologiei este esentiala pentru progresul unei tari. Credem ca si Romania trebuie sa se alinieze la standardele europene in acest domeniu si acesta este motivul pentru care, impreuna cu sponsorii si partenerii nostri sa organizam corespondentul national al concursului.” declara Ada Ludmila Nicolae, Project Manager DNA Day Romania.

DNA Day este o sarbatoare internationala, marcata anual pe 25 aprilie, o ocazie unica pentru elevi, studenti si profesori de a interactiona, invata si afla ultimele inovatii din genetica.logo1
In intreaga lume se organizeaza activitati in onoarea finalizarii proiectului “Genomul Uman” si descoperirii helix-ului dublu din ADN.

Regulile competitiei si detalii suplimentare despre DNA Day sunt disponibile pe website-urile www.dnaday.ro si www.dnaday.eu.

…………………………………………

 

Societatea Romana de Genetica Medicala a fost infintata  la data de 1 aprilie 1994 cu obiectivul principal de a constitui o Comisie consultativa de genetica medicala a Ministerului Sanatatii Publice. 

Reteaua Nationala de Medicina Legala coordoneaza activitatea de medicina legala, din punct de vedere stiintific si metodologic, impreuna cu Ministerul Sanatatii, în vederea asigurarii unei practici medico-legale unitare pe întreg teritoriul tarii;

Asociatia Edusfera este o organizatie neguvernamentala ce are ca misiune sustinerea accesului la o educatie de calitate al copiilor si tinerilor romani, prin dezvoltarea de programe in domeniul educatiei. Asociatia Edusfera promoveaza importanta educatiei in domeniul stiintelor si tehnologiei. 

Pentru detalii suplimentare, va rugam sa o contactati pe: Ada Ludmila Nicolae- ada@edusfera.ro- telefon: 0740 193 948

Leave a Comment