Fundatia Raspberry Pi din Anglia sustine programul Digital Kids

Asociatia Edusfera a primit o finantare de 5,000 EUR din partea Fundatiei Raspberry Pi din Anglia ca parte a strategiei acestei organizatii de a sustine educatia in domeniul IT la nivel international. Cei 5,000 EUR vor fi folositi pentru a oferi cursurile de programare Digital Kids unor copii defavorizati din Romania. Astfel, incepand cu luna noiembrie 2014, 60 de copii intre 8 si 14 ani vor fi inscrisi in programul Digital Kids pe langa cei 110 care parcurg in acest moment cursurile de programare in Bucuresti si Cluj.logo-digital-kids

Ca urmare a participarii la cursurile Digital Kids, copiii invata notiuni de matematica, logica si geometrie utilizate in programare, folosesc aplicații precumScratch, folosesc platforma Khan Academy, studiază HTML, CSS și JavaScript. Proiectul este realizat in colaborare cu ROSEdu (Romanian Open Source Education) si Impact Hub Bucharest. Mai multe informatii despre cursurile Digital Kids gasiti aici: www.digitalkids.ro.

Acesta este primul proiect finantat de catre Fundatia Raspberry Pi in Romania.

Fondul Educational al Fundatiei Raspberry Pi, in valoare de 1 milion de lire sterline sustine proiecte in domeniul IT dedicate copiilor intre 5 si 18 ani, la nivel internațional.

Proiectele sustinute de catre fundatie trebuie sa demonstreze contributia la educația și înțelegerea științei calculatoarelor în rândul copiilor sau trebuie să demonstreze felul în care calculatoarele pot fi utilizate în invatarea altor discipline, in special matematica, stiinte, inginerie, tehnologie sau arte. Proiectele pot fi in domeniul educatiei formale sau nonformale si pot fi propuse de catre scoli sau organizatii neguvernamentale. Pentru mai multe informatii, accesati:http://www.raspberrypi.org/education-fund/.

Sursa: http://www.comunicatedepresa.ro

Leave a Comment