Simplon România lansează programul Digital Kids la Cluj-Napoca

Digital-Kids-Cluj-NapocaCopiii de 8-14 ani care vor să învețe cum se dezvoltă jocurile și aplicațiile web sunt așteptați la cursurile de programare Digital Kids în fiecare sâmbătă

Începând cu data de 21 martie 2015, Simplon România în parteneriat cu Asociația Edusfera lansează cursurile de programare pentru copii „Digital Kids” la Cluj-Napoca.

Digital Kids este un proiect care constă în cursuri IT, de programare și utilizare responsabilă a internetului pentru copii între 8 şi 14 ani. Primele grupe vor începe cursurile în data de 21 martie 2015 iar lecțiile se vor desfășura în fiecare zi de sâmbătă, începând cu ora 10:00.

Pe parcursul modulelor pregătite, copiii descoperă principiile limbajelor de programare, creează propriile pagini web și aplicații pentru echipamente mobile, totul într-un mod interactiv, colaborativ şi distractiv. Printre subiectele acoperite se numără HTML5, CSS, Java Script, Scratch, Python. Ca urmare a participării la acest program, copiii vor fi capabili: să înţeleagă ce sunt algoritmii şi cum sunt aceştia implementaţi ca programe pe echipamente digitale, să creeze programe simple şi să identifice erorile, să utilizeze raţionamente logice pentru a prezice comportamentul unor programe simple, să utilizeze tehnologia pentru a crea, organiza, manipula şi extrage conţinut digital, să utilizeze cel puţin două limbaje de programare şi să folosească tehnologia într-un mod responsabil, păstrând confidenţialitatea informaţiilor personale.

 „Tehnologia joacă un rol din ce în ce mai important în societatea noastră. Fie că este vorba de industrii creative, IT, cercetare sau jurnalism, joburile viitorului vor solicita abilități digitale. Cursurile noastre îi ajută pe copii să aibă mai mult succes la școală, pentru că le formează și consolidează gândirea algoritmică și le oferă abilități solicitate pe piața muncii.” Tincuța Apăteanu, Președinte, Asociația Edusfera.

Din februarie 2013, peste 200 de copii au învățat programare în cadrul cursurilor Digital Kids. În anul 2014, Digital Kids a fost singurul proiect finanţat în România de către Fundaţia Raspberry Pi din Anglia în cadrul strategiei acestei organizaţii de a încuraja educaţia în domeniul tehnologiei.

„Simplon oferă programe inovatoare de educație în domeniul IT prin metode de învațare practică, interdisciplinară și colaborativă care contribuie la dezvoltarea competențelor necesare secolului 21. Printre acestea se numără competențele digitale, folosirea limbajelor de programare și gândirea creativă. În obiectivele cursurilor Digital Kids am recunoscut aceleași priorități și ne bucurăm să putem prelua la Cluj-Napoca un model ca acesta, deja testat și validat în București.” Roxana Rugină, fondator Simplon România.

Înscrierile se realizează completând formularul de inscriere care poate fi accesat AICI.

Costul unei ședințe este de 50 RON.

 ______________________________________________________

Simplon România este o şcoală de programatori-antreprenori cărora le place să rezolve problemele celor din jur cu ajutorul noilor tehnologii. Conceptul Simplon, medaliat de Președintele Franței ca cea mai inovatoare inițiativă de antreprenoriat social a anului 2014, a fost adus în România la Cluj. Programul de training de 6 luni intensive în web development este oferit gratuit celor care vin din medii defavorizate sau care au nevoie de o reconversie profesională pentru a deveni dezvoltatori de servicii web.  Pe lângă asta, Simplon mai desfăşoară şi cursuri de programare pentru copii şi activităţi de promovare a antreprenoriatului şi diversităţii în IT.  Detalii pe www.ro.simplon.co

Asociaţia Edusfera a fost înfiinţată în anul 2012, cu misiunea de a susţine accesul la o educaţie de calitate al copiilor şi tinerilor români prin dezvoltarea de programe în domeniul educaţiei.

Asociaţia Edusfera promovează importanţa educaţiei în domeniul ştiintelor şi tehnologiei. Asociaţia Edusfera este implicată în activităţi de advocacy pentru introducerea cursurilor de programare în toate şcolile din România. Peste 200 de copii au participat la cursurile Digital Kids organizate de către Edusfera.

Leave a Comment